Longontsteking: 4 hoofdfouten in de behandeling

Zelfmedicatie kan extreem gevaarlijk zijn. Vooral als het gaat om longontsteking. We hebben de meest voorkomende misvattingen verzameld met betrekking tot de behandeling van longontsteking en hebben ontdekt waarom het nog steeds nodig is om een ​​arts te raadplegen, antibiotica te nemen en gymnastiek te doen.

Longontsteking, of ontsteking van de longen, wordt door ons vaak gezien als een verkoudheid met een zeer hoge temperatuur, zwakte en hoest. We hebben geen haast om een ​​arts te bellen, we worden alleen behandeld, vertrouw niet op traditionele methoden. Dit is beladen met verschillende complicaties, zelfs na herstel. Waar we ons vaak in vergissen?

Fout nr. 1: Er zijn geen vaccinaties van longontsteking

In feite is pneumonie -vaccinatie uitgevonden en is al lang geproduceerd. Maar het is alleen effectief wanneer de ontsteking van de longen wordt veroorzaakt door een van de ziekteverwekkers – pneumococcus. In 52 staten van de wereld is een dergelijke vaccinatie tegen longontsteking al opgenomen in de nationale kalender van verplichte kindervaccinaties. Twee buitenlandse pneumokokkenvaccins zijn geregistreerd in Rusland: een 7-valent geconjugeerde vaccin prevenar (VS) en het Pnemo 23 polysaccharidevaccin (Frankrijk). Het prevenar -vaccin kan worden geïntroduceerd bij alle kinderen uit drie maanden van het leven, het Pnemo 23 -vaccin – alleen van twee jaar https://location-rec.bricomarche.com/ha-muito-dinheiro-em-na-gestacao-32-semanas-sao-quantos-meses/ oud. “In 70-90% van de gevallen wordt de ontsteking van de longen bij kinderen jonger dan vijf veroorzaakt door een pneumokokkeninfectie, die moeilijk te behandelen is en een hoog percentage ernstige gevolgen geeft,” zegt Mikhail Kostinov, Doctor of Medical Sciences, hoofd van hoofd Het vaccin- en immunotherapie -laboratorium van allergische ziekten van het onderzoek en de serum en serums voor hen. En.En. Mechnikov. – Daarom is de meest betrouwbare en effectieve middelen voor het bestrijden van longontsteking massa -vaccin -preventie “.

Fout nr. 2: Geen behoefte om antibiotica te drinken

Het lijkt ons dat we in ons leven zo vaak antibiotica drinken dat ons lichaam aan hen gewend is, en zij – aan het. Dat wil zeggen, de weerstand ontstond en de effectiviteit is afgenomen. En met longontsteking zijn antibiotica niet langer assistenten meer. In feite heeft de mensheid effectievere medicijnen tegen een ontstekingsproces dan antibiotica, niet uitgevonden. Maar er is een probleem, en het is dat de oorzakelijke middelen van pneumonie een verscheidenheid aan bacteriën, microben en virussen zijn, zoals pneumokokken, stafylocokken, hemofiele stick, E. coli, etc. Kinderen zijn vaker dan volwassenen met longontsteking, die wordt veroorzaakt door microben van mycoplasma. Deze microben zijn gelijktijdig vergelijkbaar met bacteriën en virussen. Maar de ontsteking van de longen, die wordt veroorzaakt door de ziekteverwekker van Legionella, wordt praktisch niet gevonden bij kinderen. Trouwens, een van de bronnen van Legionell zijn airconditioningsystemen. Een nieuwe groep ziekteverwekkers werd geopend – bacteroïden, die lange tijd als een niet -laaat van de mondholte werden beschouwd. Nebiologische middelen van longontsteking, zoals benzine worden ook gevonden. Afhankelijk van de variëteit van de ziekteverwekker en een of een ander antibioticum met longontsteking moet worden voorgeschreven. Om het te identificeren, is een analyse van sputum noodzakelijk. En het wordt gedaan in vrij zeldzame gevallen – wanneer de patiënt in het ziekenhuis wordt opgenomen, dat wil zeggen dat hij in het ziekenhuis is.

Er is zo’n onaangename vorm – ziekenhuispneumonie, waaraan antibiotica praktisch niet -geannuleerd zijn. Het komt voor bij patiënten of bij medisch personeel bij wie microben – pneumonie pathogenen uit een ziekenhuisomgeving komen. Ze zijn echt resistent tegen antibiotica -medicijnen.

Fout nr. 3: het is de moeite waard om goed te schrapen

Het is waar dat de meest voorkomende oorzaak van ontsteking van de longen hypothermie is. Daarom is het de moeite waard om het met warmte te behandelen. Maar ga naar het badhuis met longontsteking, vooral met een korst, zelfs als er kracht voor is, kan in geen geval niet zijn. Hoge temperatuur en ervaart dus ons cardiovasculaire systeem voor sterkte. En in de stoomruimte kan het hart de temperatuurimpact niet weerstaan. De mening dat de ziekte met later naar voren komt, wordt de basis beroofd. Hoe vreemd het ook lijkt, koude kompressen die elke half uur moeten worden gewijzigd om de temperatuur te schieten met acute pneumonie.

Bij lichaamstemperatuur tot 37 graden kunt u verwarmende kompressen, mosterdpleisters, hot foot mosterdbaden (als afleidingsmiddel) gebruiken. Om de afgifte van sputum te vergemakkelijken, wordt warme melk in tweeën gegeven met borjomi of met frisdrank (half roze per glas melk). Als dik sputum wordt onderscheiden, worden slijbakkers, zoals de infusie van thermopsis gras, oplossingen van jodiumzouten aangegeven, aangegeven. Als je van folk -remedies houdt, neem dan hun toevlucht tot kruidengeneeskunde. Het vereist drie eetlepels verse frambozenvruchten, die moeten worden gebrouwen met twee glazen heet water, drong aan gedurende 45 minuten, druk en drinken. Maar in ieder geval, eerst, raadpleeg uw arts.

Fout nr. 4: u moet zo min mogelijk bewegen

Natuurlijk is het bij een temperatuur van 40 graden niet de moeite waard om je lichaam te verstoren met een beweging. Maar zodra de temperatuur tot 37 graden sliep, zodat er geen stagnatie is in de longen, kan de arts fysiotherapie lichamelijke opvoeding aanbevelen. Het is beter om te beginnen met ademhalingsoefeningen: bijvoorbeeld uitademen door een cocktailbuis (50-60 cm), waarvan de onderkant wordt neergelaten in een glas water, uitademen door de lippen gevouwen met een buis, of ballonnen opblazen, rubberspeelgoed.

Ademhalingsgymnastiek wordt ook aanbevolen.

een. Startpositie – de hoofdstandaard. Buig je handen voor de borst – een diepe ademhaling, neem je ellebogen krachtig naar achteren en hief je hoofd op – adem.

2.Startpositie – hetzelfde. Haal je handen op je hoofd op – inhaleer, laat je handen zakken – adem uit. Herhaal 15-20 keer.

3.Startpositie – staande, benen schouder – bidder uit elkaar, armen aan de zijkanten – inhaleren, krachtig naar voren leunen. Paul’s vingers aanraken – lange uitademing. Herhaal 7-10 keer.

vier.De startpositie is hetzelfde, handen op de heupen. Maak een rotatiebeweging van het lichaam, afwisselend in elke richting. Herhaal 3-5 keer in elke richting.

Nummer

1,8 miljoen kinderen Sterven aan longontsteking. En dit cijfer is veel groter dan de sterfte van AIDS, Malaria en Corey, gecombineerd.

15–20% – sterfte van ouderen en kinderen van maximaal een jaar van deze ziekte onder de gegevens.

Drie belangrijke vormen van longontsteking

Acute pneumonie, of gewasontsteking van de longen. Het begint allemaal met de sterkste koude rillingen, de temperatuur springt tot 40 graden. Eenzijdige ontsteking gaat gepaard met pijn in de zijkant, met bilaterale pijn, bedekt de hele borst en terug in het gebied van de schouderbladen. Ademen is moeilijk, de patiënt wordt gekweld door constante droge hoest, die in een hoest gaat met bloedige sputum. De temperatuur duurt ongeveer twee weken, en dit verzwakt het cardiovasculaire systeem zeer zeer. Bovendien ontvangen de hersenen tijdens de ziekte niet genoeg zuurstof.

Trage longontsteking Het verloopt gemakkelijker, niet vergezeld van zo’n hoge temperatuur (niet meer dan 38 graden), lethargie en lichte koude rillingen, evenals hoofdpijn en gebrek aan eetlust. Meestal is dit een complicatie na acute luchtweginfecties, verkoudheid, bronchitis, griep.

Prolcable pneumonie – Een gevolg van acute longontsteking, die van tevoren werd gestopt met behandelen. Tegen de achtergrond kan pulmonaal emfyseem zich ontwikkelen, de normale toevoer van organen dat zuurstof kan worden verstoord.

en_CAEnglish